Què és plesiologos?

Plesiologos, del grec plesios (semblant) i logos (paraula, ciència). No busques al diccionari, no ho trobaràs tot junt. Ara bé, jugant amb els termes podem conclure que plesiologos pot significar vàries coses:

- Paraules entre semblants; per tant estem parlant d'un diàleg entre gent que es reconeix mútuament com a semblant, com a interlocutor vàlid.
- Semblant a paraules; intentem dialogar amb paraules però el que estem fent és una cosa pareguda a un diàleg. No ens trobem cara a cara, i ací no hi ha la simetria típica del diàleg.
- La ciència dels semblants; ens considerem proïsmes els uns dels altres i iniciem la ciència pròpia d'ells, es a dir, la plesiologia.

Tot junt ens dóna una idea del que pot ser plesiologos: Intent d'imitar un diàleg entre semblats (que no iguals) que controlen la tècnica de comunicar-se, la paraula.

Què es pot trobar a plesiologos?
Plesiologos és un blog on periòdicament apareixen reflexions, opinions, textos, i notícies, les quals s'ofereixen al debat públic. Però a més a més és un lloc on es pot trobar apunts de classe, recensions de llibres, exàmens passats comentats, materials útils per a la classe, etc. També intenta ser una plataforma de comunicació entre companys de classe i, fins i tot, alumnes d'altres cursos i centres.

Com funciona plesiologos?
A plesiologos trobaràs una sèrie d'apartats, tots relaccionats amb la filosofia i l'ètica, a més a més d'altres apartats els quals intenten enriquir el contingut del blog: opinions, galeria de fotografies, enquestes, videos, etc. 

A banda de la pàgina principal on apareixen les últimes publicacions del blog tens més apartats on trobar informació:

- El més importants són les pestanyes de dalt on trobaràs un índex amb totes les entrades del blog dividides en les tres gans temàtiques de la nostra assignatura: ètica, filosofia i història de la filosofia; si punxes en cadascuna de les entrades aniràs al seu contingut i podràs també posar la teua reflexió escrita.
- Després tens "les categories" de la barra lateral, les quals et relacionaran amb continguts precisos de filosofia; fes clic als apartats corresponents de cada curs que hi trobaràs a mà dreta per a desenvolupar la informació de les distintes categories. 
- També en la barra lateral tens un enllaç on trobaràs apunts de classe i materials que poden ser-te útils per a l'estudi de la filosofia.