Ampliació del dret a l'avortament. (Dilema moral)

Fa algun temps, en el Congrés dels Diputats es va discutir i es va votar sobre una ampliació del dret a l'avortament. Ja que es tractava d'una qüestió que podia afectar les creences personals o religioses de les persones, va haver-hi diversos partits polítics que van deixar llibertat de vot als seus diputats, a fi que votaren en consciència i no seguint necessàriament la postura oficial que defenia el seu partit.

El resultat de la votació va ser curiós: la primera sessió va acabar amb empat entre els que defenien l'ampliació de l'avortament i els que la rebutjaven. Segons el reglament de les Corts, en tals casos ha de realitzar-se una segona votació transcorregudes dos hores. doncs bé, en eixe termini, alguns partits polítics van tractar de localitzar diputats que havien estat absents en la primera votació, intentant així guanyar vots. Quan va arribar l'hora, s'havien incorporat al Congrés quatre diputats més. Es va procedir llavors a la segona votació i el resultat va ser novament d'empat. Segons la reglamentació del Congrés, quan es produeixen dos empats consecutius, ha de rebutjar-se la moció, amb la qual cosa no es va aprovar la reforma de la llei de l'avortament.

El projecte de reforma consistia en incorporar un quart supòsit als tres casos en que està autoritzat l'avortament a Espanya. A este se li va anomenar el "supòsit econòmic" i consistia en aprovar que una dona poguera avortar lliurement quan les seues condicions econòmiques o socials no li permeteren proporcionar unes cures i una educació digna al nounat.

Què hagueres votat tu i com hagueres justificat el teu vot?