Criteris de correcció per la P.A.U.

Els criteris que normalment s'apliquen a l'hora de corregir els exàmens de la PAU de filosofia són els següents:

Qüestió 1 (2 punts) «Ha de valorar la capacitat que tinga l’alumne o alumna per a definir termes filosòfics, o expressions, analitzant l’ús que se’n fa en el text de l’examen.»
La definició i explicació dels termes ha de fer-se necessàriament a partir de l’anàlisi del seu ús en el text, considerant la informació que aquest ofereix de manera explícita i, si és el cas, aclarint els pressuposts implícits.(Fins a 1 punt.)

En la resposta ha d’haver-hi de manera expressa una definició i explicació correcta prou precisa del terme o els termes que es proposen. (Fins a 1 punt.)

Qüestió 2 (2 punts) «Ha de valorar especialment la capacitat de l’alumne o alumna per a reconstruir l’argumentació del text, d’acord amb la pregunta o tesi explícitament plantejada.» La resposta ha d’estar construïda a partir de l’anàlisi del text. (Fins a 1 punt.)
La resposta ha de ser de caràcter argumentatiu, i analitzar els arguments explícits i, si és el cas, els pressuposts implícits. (Fins a 1 punt.)

Redacció (6 punts) «Ha de valorar la capacitat de l’alumne o alumna per a desenvolupar el tema proposat centrant-se en la seua formulació concreta, aplicant el seu coneixement general del text i l’autor treballats a classe i, si és el cas, fent les referències oportunes a altres autors.»

La redacció s’ha de centrar a respondre a la formulació concreta de l’enunciat, sense digressions innecessàries. El plantejament ha de ser clar i ordenat, i el desenvolupament ha d’incloure l’explicació i la justificació dels continguts exposats. (Fins a 4 punts.)

En la redacció cal demostrar el coneixement general del text i l’autor estudiats —i, si és el cas, d’altres autors— seleccionant i aplicant de manera correcta i justificada els coneixements relacionats amb el tema proposat. (Fins a 2 punts.)
(Estaria bé que a l'hora d'estudiar els autors que entren en la PAU apliqueu estos criteris per anar configurant el vostre estudi amb allò que s'us demanarà. Si us fixeu jo sóc més benevolent a l'hora de corregir, per tant no us confieu amb la nota de l'assignatura: podeu trobar-vos alguna sorpresa).