Ejemplos de redacciones sobre Descartes

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Jesús. Estic fent la redacció del problema del conexement y el métode... que és la mateixa que ens vas donar, però la teua redacció està més enfocada al métode i a Déu, i jo l'estic enfocant sols al racionalisme i l'empirisme i després els quatre pasos del métode, així no està be?

Anònim ha dit...

P.D. sóc Josema, però no em deixa posar el nom

ALEX ha dit...

Jesús mira aquest vídeo, http://www.youtube.com/watch?v=64AYIbLGQ2k&feature=related
no te desperdici!!

Jesús ha dit...

Josema, crec que sí que està bé, ja vorem després.

Alex, ja coneixi el video; una mica salvatge, no?

Anònim ha dit...

Hola Jesús!! No sabia on comentar i com aquest es l'últim post que has fet... mare meua Descartes...que tediós és...es que no podia ser altra cosa que matemàtic!! xD En fi...es l'autor que menys em va agradar l'any passat, quan el canviaràs per Hume!??! Estàs fent patir als teus alumnes de 2n de Bat més del que els toca, Hume és més fàcil!!

La raó de aquest comentari es que tinc una asignatura que es diu història de la ciència i he d'escollir un llibre per a llegir i segurament triaré :No está en los genes: racismo, genética e ideología. El coneixes? Es que m'ha semblat un pco filosòfic...es per si el coneixes i et va semblar tediós canvie d'idea.

Per cert ja hem acabat el tema de l'edat antiga però jo em pregunte...perquè no ens vas nomenar mai a classe que realment el pas del mite al logos es va donar perque la cultura minoica i micènica va ser arrasada per un tsunami que enfonsà les illes i tampoc ens vas comentar la invasió dels "dorios" a aquestos pobles?

Espere la teua resposta.

Sóc la teua antiga alumna que deuria de haver estudiat Filosofia i estudia Biotecnologia ( i a hores d'ara encara em pregunte perque collons no et vaig fer cas )

Andrea

Jesús ha dit...

No está en los genes: racismo, genética e ideología, de Lewontin

Em sembla fenomenal, és un bon llibre i a mi em va agradar moltissim quan el vaig llegir; és més el vaig utilitzar per la tesi doctoral fins i tot. Ara bé, encara que va contra el determinisme genètic cau en un altre tipus de determinisme que és el sociològic. Darrere dels platejaments del llibre hi ha un socialisme científic moderat (la qual cosa no és molt científica però a mi "me pone mucho").

Crec que és una bona ellecció.

Anònim ha dit...

Hola, em dic Alba i vaig a un altre institut. He estat llegint les teues redaccions sobre Descartes i m'ha sorgit un dubte, perquè m'ho han explicat d'altra manera.
Tu comentes que l'argument ontológic per provar l'existencia de Deu es basa en que l'existència es perfecció, deu es perfecte, deu existeix. A mi m'ho han explicat prou diferent i voldria que em comentares si es el mateix.
A mi m'han dit que tothom té al cap una idea de Deu com a ésser perfecte. Segons la teoria de la proporcionalitat de les realitats objectives, la seua causa en el mon extramental ha de tindre el mateix grau de realitat. Si deu no existira realment, la causa de la idea de perfeccio deuria ser un ent mes perfecte encara i aixo es una contradiccó segons la teoria de la proporcionalitat de realitats.
per tant deu es causa de la idea de deu que es la equivalent a la de perfecció.
aixo es. tagrairia que em donares la teua opinio.
gracies

Anònim ha dit...

Yo no soy buena en valenciano , pero Alba , piensa Jesús dice que existe Dios porque existe la idea de perfección , y Descartes piensa: yo no soy perfecto , por lo que si no soy perfecto ni infinito debe haber alguien perfecto e infinito que puso aquellas ideas innatas de perfección e infinitud en mi , y no puede ser otro mas que Dios...
Y a ti te lo explicaron diciendo que ya hay una previa idea de Dios y que él es perfecto , por lo que si no existe Dios , la idea de perfección debería ser un ente mas perfecto y eso es contradictorio según la teoría de la proporcionalidad de las realidades objetivas . Bien no se si te fijas que llegamos a la misma conclusión , pero por dos caminos diferentes ,yo en su tiempo la aprendí por la primera pero realmente la cuestión es que hay ideas innatas y no vienen de mi sino del exterior , si no soy perfecto alguien perfecto puso esa idea en mi y ese es Dios, quedate con eso.
Espero que te sirva de algo... A ti u a otra persona.

Jesús ha dit...

Si las ideas innatas vienen de fuera como tú dices, no son innatas. o que Descartes quiere decir es que la idea de Dios es una idea innata, puede ser la más innata porque no necesita de nada más que ella para mostrar su existencia. la idea de Dios no tiene ni un ápice de empirismo, no hace falta experimentos para demostrarlo. Pero esto no significa que Dios exista. Sólo demostramos que la idea de Dios es innata. También la idea de un yo que rige mi cuerpo es innata, pero la ciencia actual te muestra que eso no existe, no hay como un hombre pequeño dentro del cerebro controlando el cuerpo. El Yo es una ilusión, un epifenómeno, Dios puede ser que también.

Por cierto ¿de qué instituto eres que os rayais tanto la cabeza?

Saludos Jesús